Obnova osnovne šole in vrtca

0
33

Sv. Jurij v Slovenskih goricah se v zadnjem času demografsko razvija do te mere, da bodo morali sanirati fasado na osnovni šoli in izgraditi prizidek k obstoječemu vrtcu, saj kapaciteta slednjega ne zadostuje potrebam povpraševanja. Vodilni na občini pa so že začeli s pridobivanjem lastništev zemljišč za potrebe Turistično- kulturnega centra.

V Sv. Juriju v Slovenskih goricah, se zaradi priseljevanja v zadnjih letih pojavila prostorska stiska v vrtcu, ki je v slabih 12 letih, v nasprotju s pričakovanji že premajhen za vse otroke. Zato v prihodnjem letu vodilni na občini iščejo dolgoročne rešitve, nedavno pa so s strani vlada Janeza Janše dobili zagotovilo pri sofinanciranju tovrstnih investicij.

Na občini so sicer že pripravili projektno dokumentacijo, a še v tem trenutku ni točno določeno kdaj se bo gradnja prizidka vrtca dejansko pričela. Pričakovana realizacija se pričakuje med leti 2022-2023.

Po vzoru okoliških občin v Slovenskih goricah tudi v Sv. Juriju načrtujejo izgradnjo turistično kulturnega centra v samem središču kraja. Ljudje si bodo verjetno še posebej po koncu epidemije želeli skupnih prostorov za druženje, in nadoknaditi izgubljeno iz prejšnjega leta.

Občina je namreč znana predvsem po Jurejevem srečanju oz. jurjevanju, a je le -t, zaradi vsem znanih zdravstvenih razlogov odpadlo. Na občini pa so v zameno pripravili vsebino v virtualni obliki, ki ljudem pokrajino in tradicijo teh krajev približa z nekoliko drugačne perspektive. Izgradnja dodatnih prostorov pa bi v prihodnje lahko še obogatila praznično vsebino programa.

Župan s svojo ekipo pa si najbolj želi, da bi kriza covida-19 minila z čim blažjimi posledicami in da bi v prihodnje spet lahko ob občinskih prazniku in Jurjevanju videli podobne prizore iz prejšnjih let.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here