Obnova občinskih cest

V občini Kungota bodo v tem letu sanirali najbolj problematične cestne odseke. Investicija vse skupaj zajema 21 cestnih odsekov.
Na cestnih odsekih v dolžini dobrih 8 km bo nova vgraditev cestne podlage, ureditev odvodnjavanja in asfaltiranje. V teh dneh pa potekajo dela na cesti Zgornja Kungota – Čajžič ter priprava podlage za asfaltiranje na še drugih dveh cestnih odsekih.

Cestni odseki v dolžini dobre 3 km, se bodo uredili z bitumensko zaščito. Ceste, ki se bodo trajno reševale in sanirale, so pri obilnem deževju in v času elementarnih nesreč najbolj poškodovane in terjajo največ stroškov povezanih s popravili in vzpostavitvijo v prvotno stanje. Celotna investicija je ocenjena na dobrih 1,2 mio evrov.

Z izvedbo investicije bodo podane možnosti za razvoj malega gospodarstva, kmetijstva, turizma in razvoja blaginje ljudi.
V letošnjem proračunu so v občini Kungota za različne investicije ob stroških za redno vzdrževanje občine namenili slabih 3,4 mio evrov, kar znaša 52% vseh odhodkov v proračunu. Največji del letošnjih investicij pa zajem asfaltiranje in protiprašna zaščita občinskih cest.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj