Obnova Malečniškega mostu se zamika

Leta 1978 zgrajen, danes pa dotrajan Malečniški most že več let čaka na nuno rekonstrukcijo. Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI), ki bo sedaj pričela s postopki za prekategorizacijo občinskih cest, in s tem tudi Malečniškega mostu, v državno regionalno cesto.

Predlagano pobudo podpirata tako DRSI, kot tudi ministrstvo za infrastrukturo, izvedba gradbenih del pa je predvidena v prihodnjem letu.

Leta 1978 zgrajen, danes pa dotrajan Malečniški most že več let čaka na nuno rekonstrukcijo. Malečniški most je trenutno še v lasti in v upravljanju Mestne občine Maribor. Direkcija RS za infrastrukturo bo pričela s postopki za prekategorizacijo občinskih cest, in s tem tudi Malečniškega mostu, v državno regionalno cesto, po ureditvi križišča Meljske in Kraljeviča Marka ulice. Direkcija bo po prevzemu mostu ocenila njegovo stanje ter nato nadaljevala z vsemi potrebnimi aktivnostmi.

Za ureditev križišča Meljske in ulice Kraljeviča Marka so postopki pridobitve potrebnih zemljišč potekali nekoliko dlje, kot je bilo sprva predvideno, saj je pri dveh lastnikih potekal postopek o dedovanju. Sedaj pa so vsa potrebna zemljišča pridobljena, v pripravi je razpisna dokumentacija za izvedbo del, ki bo objavljena še v letošnjem letu.

Ocenjena vrednost investicije znaša 402.700,94 EUR. Na osnovi sporazuma o sofinanciranju z Mestno občino Maribor, ki je v podpisovanju, bo 240.837,08 EUR zagotovila Direkcija RS za infrastrukturo, 161.863,86 EUR pa MO Maribor. Izvedba gradbenih del je predvidena v prihodnjem letu.

S predlagano pobudo so se na direkciji strinjali, projekt pa podpira tudi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj