Letos naj bi se začela sanacija več kot 50 let starega mostu med Staršami in naseljem Trniče., ki je danes v nezavidljivem stanju. Uporabljajo ga predvsem domačini, ki so v preteklosti že negodovali zaradi ozkega vozišča in slabe preglednosti. Zaprtje prometa za leto dni najbrž ne bo prineslo posebnega navdušenja, s širitvijo  vozišča pa bo zagotovljena boljša preglednost in varnost udeležencev v prometu.

Naselji Starše in Trniče povezuje cesta, ki jo uporabljajo predvsem lokalni prebivalci. Cesta premošča bregove dravskega kanala z ozkim in nepreglednim mostičkom, ki je danes že krepko dotrajan.

Po obnovi naj bi bilo vozišče širše za poldrugi meter, razdalja med ograjama pa naj bi znašala 5,5metra. A širitev mostu ni edina dodatna naloga, ki si jo je ob sanaciji zadal investitor. Trenutn0o je most urejen na način, da v središču doseže višino, ki onemogoča, da bi vozilo na nasprotnem bregu kanala sploh bilo moč videti.

V sklopu investicije bodo poskrbeli za obnovo spodnje in prekladne konstrukcije ter ob tem zamenjali celotno opremo. Trenutno poteka izdelava projektne dokumentacije, ki bo prinesla podrobnejše podatke o višini potrebnega finančnega vložka.

Družba DEM, ki je odgovorna za sanacijo nosilne konstrukcije, kar se tiče samega vozišča za asfaltiranje, pa bo denar zagotovila občina. Obnova pa bi se lahko začela v sredini letošnjega leta.

V vmesnem času bo most zaprt za promet, obvoz pa bo urejen preko sosednjih mostov, z željo po čim čim manjših prometnih konicah.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj