Obnova ceste v industrijsko cono

0
103

V občini Hoče – Slivnica si prizadevajo, da bi naposled zagotovili ustreznejši dostop do industrijske cone v Spodnjih Hočah. V mesecu decembru so že prejeli gradbeno dovoljenje, in sicer za ureditev priključka s križišča z Mariborsko cesto na državni cesti. Industrijska cona, kjer domuje več kot 200 podjetij in zaposluje preko 3000 ljudi, ima zdaj samo en dostop.

Dostop do industrijske cone v Hočah je možen samo s severne smeri, po slepi cesti, ki je že preobremenjena in nevarna, prihaja tudi do zastojev prometa že v glavnem hoškem križišču in na regionalni cesti, kar dnevno hromi promet na relaciji Maribor-Ljubljana in Hoče-Miklavž na Dravskem polju.

V sklopu dogovora za razvoj regij si je občina Hoče – Slivnica za novo povezovalno cesto izborila državno in evropsko sofinanciranje in sicer v sklopu ukrepa Spodbujanje podjetništva.

Trenutno sofinanciranje občini omogoča le izvedbo prve etape, to je izgradnjo ceste v dolžini 640 metrov. Toda tudi druga etapa (rekonstrukcija obstoječe ceste v industrijski coni v dolžini 1050 metrov in komunalnih vodov) ter tretja faza, gradnja križišča pri nekdanji Lesnini, sta prav tako nujno potrebni.

Župan občine Hoče Slovnica, Marko Soršak pojasnjuje, da s predstavniki pristojnega ministrstva in službe za razvoj in evropsko kohezijsko politiko sodelujejo konstruktivno, in se jim zahvaljuje, da pomagajo iskati rešitve za ohranjanje gospodarstva in podpirajo nove investicije.

Na občini se nadejajo, da bodo v približno mesecu dni vse pripravljeno za začetek gradnje prve faze, ki bi predstavljala rešitev ne za to industrijsko cono v Hočah, ob morebitni pridobitvi sofinanciranja za preostali dve fazi pa bi s tem veliko pridobila tudi celotna zaposlitveno podhranjena Štajerska regija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here