spot_img

Obnova ceste na Kumen

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V Lovrencu na Pohorju so uspeli obnoviti eno najbolj prometnih cest– lokalno cesto na Kumen. Sedaj je obnovljena v rekonstruirani dolžini 2700 metrov in je varna za vse udeležence v prometu. Hkrati je to prva občinska cesta, ob kateri so zgrajeni pločniki, v celotni dolžini pa je urejena cestna razsvetljava ter odvodnjavanje, prav tako so na najbolj kritičnih mestih postavljene ovire za umirjanje hitrosti in varovalne ograje.

V občini Lovrenc na Pohorju so obnovili Cesto na Kumen na območju obstoječe trase dotrajane asfaltne ceste v dolžini slabega kilometra. Cesta je bila poškodovana zaradi neurja v letu 2017, kjer se je na cesto sprožil plaz.

Ob cesti so se zaradi možnost plazenja zemljine in kamnin postavile dodatne BVO ograje, ki zagotavljajo varnost vseh udeležencev in uporabnikov omejenega odseka ceste zaradi padanja kamenja na cestišče. Za investicijo pa so na občini v večinskem deležu pridobili tudi nepovratna sredstva iz proračuna RS.

Obnova ceste na Kumen pa ni edina investicija na infrastrukturnem področju, saj so se v občini zaključila sanacijska dela na strugi Radoljne, ki jo je leta 2019 močno poškodovalo neurje.

Lovrenc na Pohorju je torej kraj, kjer so potrebna vsakoletna vlaganja v proti popolavno varnost celotne občine. Vse skupaj pa je letos bilo lažje izvedljivo, saj je večino tovrstnih sanacija  financiralo Ministrstvo za okolje in prostor ter Direkcij RS za vode.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img