Za vzdrževanje cest v Rušah skrbi Režijski obrat Občine Ruše, kjer splošno stanje ruških cest ocenjujejo kot relativno dobro. Letos so v skladu z načrti nekaj cest že prenovili, še nekaj odsekov na sanacijo čaka. Največ odsekov, ki potrebujejo obnovo je na lokalnih cestah na Pohorju, kjer so stroški obnove tudi najvišji.

V Rušah, kjer se od nedavnega lahko pohvalijo s povsem prenovljeno Ulico Ruške čete, so v zaposleni v Režijskem obratu Občine Ruše v zadnjih tednih obnovili še nekaj drugih odsekov in sanirali plazove. Program sanacije občinskih cest je bil sicer pripravljen že lani, v njem pa določene lokacije, ki najbolj nujno potrebujejo obnovo.
V letošnjem letu se bodo lotili še nekaterih drugih odsekov, ki so že nekaj let v slabem stanju in zato nujno potrebujejo obnovo.

Čeprav meje občine Ruše segajo tudi v višjeležeče predele Pohorja, so po mnenju vodje Režijskega obrata ceste v relativno dobrem stanju.

Obnova teh odsekov je za Občino morda še največje breme, saj je njihova obnova nujna, hkrati pa te ceste uporabljajo le redki. Za nujno vzdrževanje občinskih cest sicer skrbi skupaj 25 zaposlenih v režijskem obratu Občine Ruše.

Režijski obrat občine Ruše sicer opravlja tudi čiščenje pločnikov, košnjo zelenic, obrezovanje grmovnic v parkih in ostala vzdrževalna dela v občini.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj