spot_img

Obnova blokov na Engelsovi ulici

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mariborski stanovanjski sklad pa v letošnjem letu načrtuje zaključek nekaterih večjih naložb na področju celovite energetske sanacije stanovanjskih stavb. Za 1,4 milijona evrov vreden projekt na Engelsovi ulici si obetajo dobrega pol milijona evrov evropskega denarja iz naslova trajnostne urbane strategije.

Gre za stanovanjsko naselje na naslovih Engelsova ulica 42, 44, 46, 48, 50 in 52, ki so bili zgrajeni leta 1995, v njih pa sta 102 občinski stanovanji z daljinskim ogrevanjem. Sanacija predvideva zamenjavo stavbnega pohištva, ureditev toplotno izolacijske fasade in dodatne toplotne ojačitve strehe, krovsko kleparska dela, hidravlično uravnoteženje sistema ogrevanja in lokalno prezračevanje z rekuperacijo.

Sklad je projekt prijavil na evropski razpis, ki daje poudarek na spodbujanje naložb v energetsko prenovo javnih stavb za zmanjšanje rabe energije, in bil pri tem uspešen, zato bo za drugo fazo prejel 510.000 evrov. Nekaj več kot 900.000 evrov je Mestna občina Maribor zagotovila v proračunu.

Načrtujejo pa tudi druge projekte. Kot smo poročali načrtujejo gradnjo večstanovnjske stavbe na Dvoržakovi, saj želijo mladim omogočiti kakovostno bivanje v središču mesta.

A tudi tukaj se ne nameravajo ustaviti, saj težijo k napredku in si prizadevajo za uspešen preboj na stanovanjskem trgu.
Medobčinski javni stanovanjski sklad Maribor sicer po zadnjih podatkih razpolaga z več kot 2000 stanovanji, od tega 1864 neprofitnimi. Ob tem upravlja še s 75 neobnovljenimi in 29 obnovljenimi tržnimi stanovanji, 31 službenimi in 13 oskrbovanimi stanovanji, na voljo pa ima tudi 43 začasnih bivalnih enot.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img