spot_img

Objavljen razpis za sofinanciranje socialnovarstvenih programov za leto 2022

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo javni razpis za sofinanciranje socialnovarstvenih programov za leto 2022. Med drugim bodo sofinancirane vsebine glede preprečevanje nasilja, zasvojenosti, duševnega zdravja in programi za ranljive skupine. Okvirna višina sredstev javnega razpisa je 2,2 milijona evrov.

Za katera področja bo ministrstvo namenilo?

Ministrstvo bo sredstva v okviru razpisa namenilo tudi programom za otroke in mladostnike, ki so prikrajšani za primerno družinsko življenje in mladostnike s težavami v odraščanju. Prav tako bodo sredstev deležni programi za pomoč starejšim, ki jim grozi socialna izključenost ali potrebujejo podporo in pomoč v vsakodnevnem življenju.

Podpore bodo deležni tudi programi za podporno bivanje invalidov in mreža drugih programov za organizacijo in spodbujanje njihovega samostojnega življenja. Na razpisu lahko kandidirajo tudi programi za socialno vključevanje Romov, programi specialistične podpore žrtvam kaznivih dejanj in druga področja, ki so namenjena odpravljanju socialnih stisk ljudi.

Katere pogoje morajo izpolnjevati prijavitelji?

Prijavitelji javnega ali razvojnega socialnovarstvenega programa morajo izpolnjevati več splošnih pogojev, med drugim morajo biti pravna oseba javnega ali zasebnega prava, ki ima v ustanovitvenem aktu ali drugem temeljnem aktu določeno neprofitno delovanje.

Okvirna višina sredstev javnega razpisa je 2,2 milijona evrov, sredstva pa bodo najprej namenili za javne socialnovarstvene programe, nato pa za razvojne socialnovarstvene programe.

Rok za oddajo prijave za javne socialnovarstvene programe je 10. decembra, rok za razvojne socialnovarstvene programe je 17. decembra 2021, še izhaja iz razpisa, ki ga je ministrstvo objavilo v uradnem listu.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

Šoferji na ptujskem, pozor! Redarji bodo lovili prehitre.

Medobčinsko redarstvo bo med 24. januarjem in 3. februarjem 2022 izvajalo nadzor hitrosti na območju občin iz svoje krajevne...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img