spot_img

Objavljen je projektni razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2022

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Ministrstvo za kulturo je danes v uradnem listu objavilo redni letni javni projektni razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2022. Okvirna vrednost sredstev za izvedbo razpisa je največ 3,1 milijona evrov. Rok za oddajo elektronsko podpisane vloge v spletni aplikaciji eJR je 29. november do 24. ure.

Kakšen je namen razpisa?

Namen razpisa je podpora medijem pri ustvarjanju in razširjanju programskih vsebin, ki so pomembne za uresničevanje javnega interesa na področju medijev v skladu s 4. členom zakona o medijih. Ta določa, da država zagotavlja sredstva za pluralnost in demokratičnost splošnoinformativnih tiskanih medijev ter programskih vsebin radijskih in televizijskih programov ter elektronskih publikacij. Poleg tega pa država namenja sredstva tudi za programske vsebine radijskih in televizijskih programov s statusom lokalnega, regionalnega, študentskega oziroma nepridobitnega radijskega ali televizijskega programa.

Pri tiskanih medijih in elektronskih publikacijah bodo sofinancirani tematski članki, analize, mnenjske vsebine, reportaže, raziskovalno novinarski projekti, kritična refleksija umetnosti in kulture. Pri radijskih in televizijskih programih pa bodo sofinancirali informativne, kulturno-umetniške, kulturno-zabavne, izobraževalne, znanstvene, otroške in mladinske ter verske oddaje, oddaje za starostnike in oddaje za ljudi s posebnimi potrebami.

Okvirna vrednost sredstev za področje A je 850.000 evrov, za področje B pa 2,25 milijona evrov

Zaprošeni znesek za sofinanciranje posameznega projekta lahko znaša največ 50 odstotkov vseh predvidenih upravičenih stroškov za izvedbo projekta iz sredstev državnega proračuna. Na področju A ne sme presegati 40.000 evrov, na področju B pa ne 100.000 evrov.

Prijavijo se lahko izdajatelji tiskanih medijev, radijskih in televizijskih programov ter elektronskih publikacij s sedežem v Sloveniji, ki so vpisani v razvid medijev pri ministrstvu za kulturo. Prav tako se lahko prijavijo pravne ali fizične osebe, ki so registrirane za produkcijo avdiovizualnih del oziroma radijskih programov, katerih projekti bodo najpozneje v enem letu po dokončanju uvrščeni v programsko shemo izdajateljev radijskih ali televizijskih programov in javno predvajani.

Prijavitelj ne sme biti v stečajnem postopku, postopku prenehanja, postopku prisilne poravnave ali likvidacije. Plačani morajo biti davki in druge obvezne dajatve. Plače zaposlenim mora redno izplačevati, prav tako pa morajo biti zaposlenim plačani vsi prispevki. S projektom, ki ga prijavlja, ne sme kandidirati na drugem javnem razpisu ali pozivu za sredstva ministrstva.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:03:38

Nujna širitev osnovne šole

Na OŠ Dušana Flisa v Hočah izvajajo obnovitvena dela, pa tudi dozidavo objekta. Med drugim bodo povečali jedilnico in...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img