spot_img

Obiskovalci se počasi vračajo na Ptujski grad

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Kot kaže statistika Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož, je koronavirus korenito zmanjšal število obiskovalcev. Posledica tega je bistveno manj prihodkov od vstopnin in tržne dejavnosti. V času od januarja do avgusta letos so ustvarili le nekaj več kot tretjino lanskoletnega prihodka.

Po negotovosti in pesimizmu v marcu in aprilu, ko so bili številni zavodi in ustanove zaradi epidemije zaprti, so v Pokrajinskem muzeju Ptuj-Ormož utrpeli veliko škodo.  Ker skoraj dva meseca niso bili odprti za obiskovalce, bodo letos utrpeli velik izpad prihodkov.

Nekoliko boljši obisk so zabeležili poleti. Avgusta so dosegli 52 odstotkov lanske vrednosti. Kljub večjemu obisku, pa so rezultati še vedno pod pričakovanim povprečjem.

Vsako leto so muzej obiskali turisti iz vsega sveta. In čeprav se počasi ponovno vračajo, je stanje še vedno neprimerljivo s preteklimi sezonami.

Presenetljivo dober obisk so imeli imeli tudi s strani šolskih skupin, kjer se niso nadejali prevelikega zanimanja.

Muzej je iz naslova prihodkov od vstopnin in tržne dejavnosti skrbel za številna vzdrževalna dela v okviru grajskega kompleksa, ki je v državni lasti, vlagal v dejavnost in urejal tudi kadrovske potrebe.  Ob tem pa direktor muzeja poudarja da so imeli že lani težave zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti soustanoviteljice, občine Središče ob Dravi.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:04:03

Bo Maribor dobil podzemni tunel ali obvoznico okoli mesta?

Mestno občino Maribor v prihodnjih letih čakajo številni in zahtevni infrastrukturni izzivi. Na tem mestu je nujno potrebno izpostaviti...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img