spot_img

Obeta se prepoved strežbe hrane in pijač na novoletnih sejmih

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Po mnenju strokovne skupine za covid-19 bi morali strežbo hrane in pijač na novoletnih sejmih prepovedati. Tveganje za prenos okužbe je na stojnicah bistveno večje kot v organiziranih lokalih, je povedala vodja strokovne skupine Mateja Logar. Dodala je, da bo končno odločitev sprejela vlada.

Bo vlada prisluhnila priporočilom strokovne skupine?

“Mnenje strokovne skupine je, da stojnice, ki ponujajo hrano in pijačo, niso dovoljene, ker prihaja do stika z velikim številom ljudi in je povečana možnost, da pride do prenosa okužbe,” je povedala Logarjeva. Ponekod po državi so v teh dneh novoletni sejmi že odprti, na njih pa so tudi stojnice s hrano in pijačo.

Logarjeva upa, da bo vlada mnenju strokovne skupine sledila. “Nihče ne bo prikrajšan, če ne bo spil kuhančka in pojedel hot doga na stojnici, če pa bo kdo od njegovih ali celo on ostal pred intenzivno enoto, ker ne bo dovolj bolniških postelj, pa bo to katastrofa,” je ponazorila.

Vlada bo o morebitni prepovedi odločala danes

Vlada naj bi odlok o novoletnih sejmih sprejela danes na dopisni seji, veljati pa bi začel predvidoma v ponedeljek.

Logarjeva je sicer glede novoletnih sejmov novinarjem še povedala, da bodo morali biti ograjeni, ob vstopu pa razobešena jasna navodila glede gibanja. “Gibanje mora biti enosmerno, obiskovalci morajo nositi zaščitne maske in vzdrževati razdaljo ter izpolnjevati pogoj PCT,” je naštela.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:04:24

Bo kompostarna premeščena ali ukinjena?

V občini Šentilj se znova pojavljajo zapleti v zvezi z kompostarno v Ceršaku. Občinski svetniki so na minuli seji...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img