spot_img

Obeta se nova telovadnica pri OŠ Franceta Prešerna

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Mestna občina Maribor je pridobila 1,1 milijona državnih sredstev za gradnjo nove telovadnice pri Osnovni šoli Franceta Prešerna. Tamkajšnji ravnatelj Damjan Pihler zatrjuje, da gre za eno pomembnejših pridobitev v zadnjih letih, ki bo prinesla številne pozitivne učinke. Edino težavo predstavlja reorganizacija pouka športne vzgoje v času gradnje.

Na OŠ Franceta Prešerna so v pričakovanju gradnje nove telovadnice, za kar je MO Maribor pridobila tudi državna sredstva v višini 1,1 milijona evrov. Odločitev o izvajalcu del bi naj bila znana v kratkem, investicija pa obsega tudi ostale posege v okolico telovadnice.

Na šoli so že sprejeli odločitev o organizaciji pouka športne vzgoje v času gradnje, ki bo nekoliko lokacijsko prilagojena.

Investicija je za OŠ Franceta Prešerna izrednega pomena. Gre namreč za navečjo osnovno šolo v mestu s 715 učenci, ki bodo imeli po realizaciji projekta bistveno izboljšane pogoje za vadbo, tako v času pouka športne vzgoje, kot za ostale aktivnosti.

Dvorana je v projektni dokumentaciji umeščena pod drugačnim kotom, kot stoji trenutno. Po besedah ravnatelja Damjana Pihlerja bo poleg gradnje telovadnice urejeno tudi bližnje košarkarsko igrišle in igrala za najmlajše. Na šoli se sicer nadejajo čim prejšnje uvedbe v delo in tudi realizacije, a prenove zagotovo še ne bo naslednje šolsko leto.

Po izračunih projektantov bi naj bila investicija izvedena v slabih dveh letih oz. do avgusta leta 2023.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img