Pretekli teden je veliko prahu dvignila poteza Centra slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka, kjer so napovedali premeščanje stanovalcev, okuženih z novim koronavirusom, v telovadnico bližnje osnovne šole. A vse kaže, da bodo v takšne poteze prisiljeni tudi drugod po državi. V Mariboru je občina tako Univerzitetnem kliničnem centru že ponudila prostore dvorane Tabor, če bi prišlo do pomanjkanja kapacitet v sami bolnišnici.

Tudi po mnenju pristojnega ministra bo, če bi se izkazale potrebe po tem, lahko bolnike začeli nameščati tudi v športne dvorane in podobne prostore, vendar je tudi po njegovem mnenju največja težava v kadrih.

V spomladanskem delu epidemije so bile zdravstvenim delavcem, zaposlenim v UKC Maribor na voljo tudi nekater namestitvene kapacitete v bližini bolnišnice, če bi potrebovali čas, da se odpočijejo oz. izolirajo od domačih.

Potrebe po takšnih namestitvenih kapacitetah bodo iskali sproti, saj po besedah strokovnega direktorja situacija, kaj nas in zaposlene čaka v prihodnje še ni jasna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj