spot_img

Občina Sveti Andraž spremenila financiranje društev

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Andraški svetniki so potrdili spremembo pravilnika o delovanju in financiranju društev. Da bi slednje potekalo bolj transparentno in bi denar dejansko prejela tista društva, ki delajo pošteno ter v dobro občanov in občine so odločili, da jim ne bo treba plačevati za najem društvenih prostorov, prav tako bodo športna društva oproščena plačila za najem telovadnice.

Ker so bila društva doslej še vedno financirana glede na preteklo leto, so na občini že nekaj časa razmišljali o spremembi, da bi društva pripravila program za tekoče leto in bi jih financirali v skladu s tem načrtom, kot je to že praksa v nekaterih drugih občinah. Prvi korak pa je bilo sprejetje novega pravilnika o delovanju in financiranju društev. V bistvu gre za štiri pravilnike, ki opredeljujejo pogoje za dodelitev sredstev, spremembe pa se najbolj nanašajo na vključitev pravice občine do večjega nadzora nad tem, kako društva porabijo denar.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Sezona okužb dihal v polnem razmahu

Pediatri opozarjajo na velik porast števila virusnih okužb dihal pri otrocih, do česar je letos prišlo prej kot običajno....

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img