V petek so razglasili najbolj prodorne občine v Sloveniji. Ob zaključku jubilejne desete konference Zlati kamen so podelili nagrado Zlati kamen 2021 Mestni občini Nova Gorica kot razvojno najbolj prodorni občini. Certifikat Zlati kamen pa je dobila tudi občina Sveta Ana.

Občino so opisali kot majhno občino v Slovenskih goricah, ki je naredila v zadnjem obdobju pravi razvojni preboj. Strateško vodena občina se sistematično usmerja v razvoj trajnostnega turizma in je med tremi najmanjšimi kraji, ki nosijo znak Slovenia Green Destination. Prav prizadevanje, da bi kraj dobil ta znak, je sprožil vrsto infrastrukturnih projektov, zaradi katerih je občina zgledno komunalno urejena.

Pri izboru za nagrado Zlati kamen 2021 bo posebej poudarjena odprtost občin za sodelovanje in soustvarjanje. Ta odprtost je mišljena v širšem pomenu besede: ne zajema le zmožnost za povezovanje z drugimi občinami, ampak tudi odprtost v svet in zmožnost za soustvarjanje znotraj občine same, vključevanje deležnikov in zlasti prebivalcev v razvoj.

Razvoj je po definiciji povezan s soustvarjanjem, z usklajevanjem različnih potreb, skupin in s tem ciljev. Ni naključje, da je strokovni svet izbral to osrednjo temo prav za jubilejni, deseti izbor nagrade za razvojno najbolj prodorno občino Zlati kamen.

Zlati kamen je v slovenski javnosti najbolj odmevno strokovno srečanje na področju lokalne samouprave, na katerem izkušnje ter poglede o razvojnih možnostih izmenjajo najvišji predstavniki lokalnih skupnosti, gospodarstva in vlade.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj