Občina poskrbela za gasilce

0
64

Hudourniški vodotoki v Lovrencu na Pohorju iz leta v leto povzročajo veliko škode, pri katerem je prizadeto celo prebivalstvo in lokalna skupnost. Zato sta se Občina Lovrenc na Pohorju kot prijaviteljica in PGD Lovrenc na Pohorju kot partner odločila realiziratiprojekt, s pomočjo katerega je občina nabavila novo gasilsko vozilo s sodobno opremo, PGD Lovrenc na Pohorju pa je izvedlo osveščevalno delavnico na temo prve pomoči ob naravnih nesrečah.

Na območju Občine Lovrenc na Pohorju težave s pitno vodo, ki je pogosto onesnažena do meje, da jo je potrebno prekuhavati ali da morajo gasilci svežo vodo celo dovažati. Najpogostejši vzrok je neurejena kanalizacija in prosti izpusti odpadnih voda v naravo v hribovskih naseljih.

Celotna vrednost projekta brez DDV je 102.450,00 EUR. Projekt so na občini razdelili v dve fazi, predvsem iz tehničnega vidika. V sklopu investicij na tem področju je občina Lovrenc na Pohorju obnovila tudi dotrajano streho PGD Lovrenc.

Projekt pa je namenjen tudi na ozaveščenost prebivalstva v zvezi z zmanjševanjem dejanj, ki negativno vplivajo na naravo in okolje. Partner, PGD Lovrenc na Pohorju, je v okviru večih delavnic občanom predstavil ukrepe, ki jih lahko sami izvedejo za lastno in zaščito premoženja do prihoda gasilcev ali druge vrste pomoči.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here