Občina Benedikt praznuje “rojstni dan”

0
155

Občina Benedikt obeležuje svoj 22. občinski praznik, v sklopu katerega se bodo v naslednjih 7 dneh odvijale razne prireditve. Prva že danes, ko bo potekala osrednja proslava ob občinskem prazniku v Športni dvorani Benedikt.
Vodilni na občini Benedikt so v letošnjem letu izvedli številne aktivnosti oz. projekte in zato bili nagrajeni nagrado Zlati kamen za razvojno najperspektivnejšo občino vzhodne kohezijske regije. Predvsem na demografskem področju so naredili velik napredek, saj se je v zadnjih desetih letih število prebivalcev povečalo za 330, kar je posledica pospešenih gradenj nepremičnin.

Slavnostna govornica v sklopu osrednje proslave bo tudi državna sekretarka v službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Monika Kirbiš Rojs. Za občino Benedikt gotovo priložnost za nadaljnje uspešno črpanje evropskih sredstev, tudi s strani EU že potrjenega nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost.

Po besedah župana Milana Repiča pa so prav zaradi upanja po uspešnem sodelovanju z institucijo, ki razdeljuje evropska sredstva, povabili eno od njenih visokih predstavnic.
Ključno je torej povezovanje, tako lokalnih, kot tudi državnih deležnikov, za kar se da učinkovit razvoj podeželja oz. lokalnih entitet z nižjimi občinskimi proračuni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here