Participativni proračun kot oblika demokratičnega odločanja in sodelovanja, je svoje mesto našel v številnih slovenskih občinah. Predloge občanov o tem, kako izboljšati kakovost življenja v občini, zbirajo tudi v Rušah, kjer bodo najboljši predlogi vključeni tudi v občinski proračun za prihodnje leto.

Pri oblikovanju proračuna za leto 2021 bodo v Rušah prisluhnili željam občanov in v procese odločanja lokalne skupnosti tako vključili tiste, ki jim je lokalna politika tudi namenjena. Dobra praksa uvajanja participativnega proračuna je zaživela v številnih slovenskih občinah, v Rušah pa ima ta korenine že v lanskem letu.

Da ideja o participativnem proračunu ne bi ostala zgolj v občinskih predalih so se na Občini Ruše odločili, da o participativnem proračunu seznanijo tudi občane. Časa, da slednji oddajo svoje predloge je še nekaj.

Večjih omejitev pri podajanju predlogov ni. Občani lahko tako predlagajo manjše projekte v zvezi z infrastrukturo, pa tudi tiste, tako imenovane mehkejše vsebine.

Sodelovanje med občino in občani koristi vsem. Občani lahko tako pridejo do rešitve problema, ki jih pesti, občinska uprava na drugi strani dobi informacijo o tem, kaj si ljudje resnično želijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj