Na Ptuju pa je danes potekala 23. redna seja mestnega sveta, na kateri so mestni svetniki med drugim potrjevali predlog odloka o spremembi proračuna in o soglasju k zadolžitvi podjetja Javne službe Ptuj. Dodatno so potrjevali tudi predlog o izvedbi participativnega proračuna, ki ga nameravajo vpeljati naslednje leto. Pred sejo smo se pogovarjali z mestnim svetnikom SDS Rajkom Fajtom.

Na Ptuju so se danes srečali mestni svetniki na že 23. redni seji mestnega sveta. Med 15. točkami, ki so jih obravnavali pa sta med občani največ nejevolje vzbudili odlok o spremembi proračuna za letošnje leto ij soglasje k zadolžitvam podjetja Javne službe Ptuj. V stranki ocenjujejo to varovalo kot pozitivno, zato ne vidijo razloga, da predloga ne bi podprli.

Z letom 2022 pa bi svojim občanom ponudili možnost, da sami določijo tiste projekte, ki bi po njihovem mnenju morali biti izvedeni prioritetno. Občanom naj bi na razpolago dali 125.000 evrov. Po mnenju Fajta so s ključnimi investicijami za leto 2021 v mestni SDS zadovoljni, predvsem jih veseli, da bo osnovna šola Mladika končno dobila dostojno jedilnico in kuhinjo.

Spodbudno pa je tudi investiranje v kanalizacijsko omrežje. Gre za enega največjih projektov na Ptuju v zadnjih letih, vrednega 9,5 milijona evrov. Komunala Ptuj bo poskrbela za 32 kilometrov novega kanalizacijskega omrežja na območju četrtnih skupnosti Breg-Turnišče, Grajena in Center, večji del pa v mestni četrti Rogoznica, zlasti v Kicarju, pa tudi v naseljih Nova vas, Mestni Vrh, Pacinje, Spodnji Velovlek in Žabjak. Skupaj bodo na omrežje priključili 698 gospodinjstev. Večji del denarja, skoraj 6,5 milijona evrov, pa je ptujska občina pridobila iz državnega proračuna in evropskih virov.

Dodatno so se svetniki seznanili še s spremembami in dopolnitvami odloka o ustanovitvi javnega zavoda mestno gledališče Ptuj, pa o investicijskem programu Peršonove ulice ter potrjevali pravilnik o dodeljevanju pomoči za spodbujanje razvoja podjetništva v Mestni občini Ptuj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj