spot_img

O peki pogač in kruha

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V okviru projekta Center lokalne ponudbe tudi v mesecu januarju v Centru Slovenskih goric potekajo brezplačne delavnice domače obrti.

V decembru so obiskovalci izvedeli vse o zeliščih, pripravili so čajno mešanico proti prehladu in izdelali mazilo proti prehladu za odrasle. Na drugem decembrskem srečanju so izvedeli vse o postopek produkcije izdelkov iz medu in tradicionalnega čebelarjenja. Dodatno so se v okviru decembrskega obdarovanja naučili izdelovati cvetje iz krep papirja.

Prvo januarsko srečanje o kruhu

V torek, 14. januarja pa pripravljajo prikaz tradicionalne peke pogač in kruha. Kot je povedala Milena Grabušnik z Razvojne agencije Slovenske gorice je ključno za peko kruha prava krušna peč. Zato bodo se tokrat dobili na kmetiji v Zgornjem Partinju, kjer bodo do dobra spoznali vse podrobnosti o peki kruha in pogač. Delavnica bo potekala med 16. in 20. uro, udeležba pa je brezplačna.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Evropski milijoni za blaženje podnebnih sprememb

Vlada je v načrt razvojnih programov 2022–2025 uvrstila 12 novih projektov iz programa za blaženje posledic podnebnih sprememb in...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img