spot_img

O imenu ceste bo odločalo sodišče

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Pa ostanimo v Radencih, kjer preimenovanje Titove ceste v Cesto slovenske osamosvojitve v občini Radenci še visi v zraku. Za preimenovanje se je odločil občinski svet, odločitvi pa je sledila pobuda nasprotnikov preimenovanja za referendum. Župan Radencev je referendumsko pobudo zavrnil, sedaj pa naj bi o tem odločalo upravno sodišče.

Župan Radencev Roman Leljak je zavrnil pobudo 127 podpisnikov za referendum, na katerem bi odločali o preimenovanju Titove ceste v Cesto osamosvojitve Slovenije. Podpisniki so se na odločitev pritožili na upravno sodišče.

Leljak je referendumsko pobudo ocenil za nesmisel, saj se bodo z odločanjem med Titovo cesto ali Cesto slovenske osamosvojitve, če bo do referenduma prišlo, po njegovih besedah osmešili v evropskem prostoru. Meni celo, da bo to škodilo turistični dejavnosti v občini in med drugim napoveduje tudi pritožbo na ustavno sodišče.

Franc Vukajč, prvi podpisnik pobude, je potrdil, da so tožbo vložili. Pri tem je dodal, da so bile vse njihove vloge vedno skladne z zakonodajo in da je takšna tudi tožba. A Leljak je prepričan, da občani Radenc referenduma ne bodo podprli.
Leljak vztraja, da postopki na drugi strani niso dovolj strokovni, zato se boji, da bodo po nepotrebnem zapravljali veliko denarja.
Ob tem dodaja, da je razočaran, ker so pobudniki referenduma njegovi protikandidati za župana, ki da izkoriščajo zgodovinsko osebnost Tita, da bi se mu maščevali, ker so izgubili na volitvah

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Na “štengah” padel 10 let star rekord

Tradicionalni tek po 454 stopnicah na Kalvarijo je bo Univerzitetna športna zveza Maribor, že 12. leto izpeljala uspešno. V...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img