Nujna je regulacija trga sadjevca

Že stoletja ljudje cenijo izredno hranljivost svežega sadja. Prvotno je sadje služilo človeku za prehrano, vendar je že kmalu ugotovil, da je lahko sok, iztisnjen iz svežega sadja okusna in zdrava pijača, kakor je sadje prijetna in zdrava jed.

Bogastvo pijače zavisi od vrste in kakovosti oz. bogastva sadja, iz katerega ga pridelamo. V okviru projekta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije sadno vino tudi ocenjujejo in rezultati letošnjega izbora so presenetljivi.

Sadno vino je delno ali popolno alkoholno prevreti sok sadja pečkarjev, koščičarjev ali jagodičevja. Ključno pa je, da je sadje kakovostno.

Pred predelavo je potrebno izločiti nagnito in gnilo sadje ter ga dobro oprati. Potem ga je potrebno zmleti. In čeprav pri nas sadno vino še dobiva na veljavi, pa je v tujini njen renome že uveljavljen.

Ker je bila pijača po drugi svetovni vojni zapostavljena na tem področju ni ustreznih predpisov in zakonodaje, kar si želijo spremeniti.

video novice

00:04:49
00:03:20
00:05:13
00:03:31
spot_img

Še več branja...

PODOBNI ČLANKI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!