spot_img

Novogradnje privabljajo ljudi

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Občina Benedikt je bila ustanovljena 1998 in po populaciji sodi med občine z najmlajšim prebivalstvom v Sloveniji. Povprečna starost občanov je namreč 37,5 let, kar pomeni, da je število najmlajših večje od števila najstarejših in gre za svojevrstno posebnost, saj so takšen delež dosegle le tri slovenske občine.

A z mislimi so že pri naslednjih projektih. Letos bodo nadaljevali z izgradnjo naselja B-15, kjer je 40 individualnih hiš in pet stanovanjskih blokov po 12-stanovanj. Veliko zanimanje za gradnjo je tudi zunaj centra, za ta zemljišča bodo spremenili prostorski načrt. Kljub temu, da se zavedajo, da je kmetijstvo pomembna panoga, želijo zahtevam prebivalcev ugoditi in poseliti številne griče v Slovenskih goricah.
V Benedikt prihajajo ljudje iz okoliških občin kot tudi iz celotne Slovenije.

S poseljenostjo pa je potrebno prilagoditi tudi številno infrastrukturo in zagotoviti prostor v vrtcu kot tudi osnovni šoli. Pred štirimi leti so izgradili novi, 8-oddelčni vrtec, ki pa je že postal pretesen.

Občina za stanovanjsko gradnjo ne daje nobenega proračunskega denarja. A tesno sodeluje z domačimi podjetniki, ki so pripravljeni delati. Tako se je po mnenju Repiča ustvarila posebna pozitivna energija in s pobudami za novosti prihajajo podjetniki sami, ki želijo nadalje razvijati občino kot zgled številnim drugim občinam.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img