spot_img

Novo šolsko leto na Srednji prometni šoli

V zadnjem tednu

Na Srednji prometni šoli Maribor so danes znova zaživele učilnice in predavalnice. Težav v novem šolskem letu ne pričakujejo, bodo pa nekoliko več pozornosti namenili dijakom prvih letnikov, za katere je prehod iz osnovne šole morda še najbolj stresen. Tudi letos so sicer zapolnili vsa razpoložljiva prosta mesta kar dokazuje, da ponujajo konkurenčne programe, ki so jih mladi prepoznali kot dobro karierno perspektivo.

Novo epidemično šolsko leto prinaša nekaj novosti in stare že znane ukrepe. Večjih presenečenj tako ni bilo in pouk se bo ob upoštevanju vseh znanih ukrepov lahko nadaljeval.

Prehod iz osnovne v srednjo šolo za mnoge dijake pomeni spremembo okolja, nove prijatelje in nove, še nekoliko višje zahteve, ob tem pa se od njih pričakuje tudi več samostojnosti. Da prvi srednješolski dnevi ne bi bili preveč stresni, bodo dijakom prvih letnikov namenili še nekaj več pozornosti.

Srednješolski programi, ki so jih razpisali na Prometni šoli Maribor so med osnovnošolci, ki se odločajo o svoji poklicni karieri, zelo priljubljeni. To dokazuje tudi veliko zanimanje za vpis, saj so letos zapolnili vsa vpisna mesta.

Zadovoljstvo je obojestransko, pravijo na Prometni šoli. Sami so zadovoljni z velikim zanimanjem mladih, slednji pa dobijo znanje, ki ga delodajalci iščejo. Na Prometni šoli sicer pričakujejo, da bodo šolsko leto ob upoštevanju vseh predpisanih ukrepov lahko izpeljali brez uvajanja šolanja na daljavo.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

Nova prometna ureditev pri šoli

Mestna občina Maribor je skladno s smernicami za izboljšanje prometne varnosti otrok pred Osnovno šolo Rada Robiča Limbuš uredila posebno...

VAŠ GLAS

Kako boste ogrevali to kurilno sezono?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img
Content | Menu | Access panel