Trener, ki ga ni treba posebej predstavljati. Pri 37 letih že 256-krat na klopi (z visokim povprečjem točk na tekmo – 1,71), s trofejama v dveh klubih (slovenski pokal z Domžalami, hrvaški pokal z Rijeko) in s svežimi izkušnjami z igranjem v skupinskem delu evropskega tekmovanja (UEFA Europa League 2020/21, Rijeka). Najmlajši trener v letošnji evropski ligi pa je bil na pragu podviga že v sezoni 2017/18, ko je Domžalčane popeljal do play-offa UEFA Europa League, kjer so izpadli šele proti poznejšemu finalistu Marseilleu.

Marko Šuler:  stikih z Rožmanom smo bili že dlje časa

“Bili smo že nekaj časa v pogovorih in se pri idejah glede na pot, ki smo si jo zastavili, hitro uskladili. V resnih kombinacijah je bil tudi Saša Gajser, a zaradi težav z licenco ne more biti dolgoročnejša rešitev. Odločili smo se za Simona Rožmana. Rezultati in zgodovina povejo svoje, vsak dan se ne ponudi možnost dobiti tako uspešnega, mladega trenerja, z zanimivo vizijo. Predvsem pa deloholika, ki je popolnoma predan klubu in svojemu delu,” je dejal Šuler.

To je bila priložnost, ki jo je bilo vredno izkoristiti. Ker je bila želja obojestranska, je bila odločitev zelo lahka. Maribor gre na novo pot, Simon dobro ve, kaj je Maribor, v kakšno okolje prihaja in ko sestaviš vse skupaj, so zadeve dobro zastavljene. Dela je ogromno, tega se zavedamo vsi v klubu, zaveda se Simon in se morajo tudi igralci,” je ob predstavitvi novega trenerja poudaril športni direktor Marko Šuler.

V preteklosti nasprotniki, od danes naprej sodelavci

Pred sedmimi leti je bil najmlajši trener v slovenski ligi, vmes so se srečevali na nasprotnih straneh, ko je uspešno vodil Celje in Domžale, zdaj začenjajo skupno zgodbo.

“Najprej bi se rad zahvalil klubu za zaupanje. Prvi vtis je izreden, namenjena mi je bila lepa dobrodošlica. Ponosen sem, da sem postal vodja strokovnega tima v izjemnem klubu. Zavedam se svoje odgovornosti, po drugi strani pa z delovnim timom prinašamo energijo, znanje, veliko srce, da bi v bližnji in daljnji prihodnosti bili uspešni ter izpolnili klubske cilje. Klub mi je predstavil svoj projekt, analiziral sem zadeve in sprejel izziv.

NK Maribor ima vsebino in dušo, vedno kakovosten igralski kader. Imamo skupen cilj in velik motiv, da se približamo uspešni preteklosti kluba. Maribor je vedno pokazal svojo top kvaliteto, ko je bila prisotna kolektivna energija, kar se čuti tudi zdaj. Nedvomno je naša želja, da bi zgradili dolgročno zgodbo, vzpostavili prepoznaven slog igre. Cilji so postavljeni zelo visoko, vendar so uresničljivi,” je v prvi izjavi kot trener NK Maribor dejal Simon Rožman.

Sklenjen je dogovor o triletnem sodelovanju, prvi trening pod taktirko novega stratega bo v Ljudskem vrtu v ponedeljek. V sredo pa odhaja moštvo na priprave v Čatež.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj