spot_img

Novi projekti za podporo podjetjem

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na konferenci Območno- podjetniške zbornice Maribor so predstavili ključne projekte v letu 2020, z poudarkom na projektu Be-Readi Alps. Projekt BE-READI ALPS želi prispevati k oblikovanju podjetniškega okolja, ki bo tradicionalna mala in srednje velika podjetja spodbujalo k “drugemu življenjskemu ciklu” in oblikovanju novih poslovnih priložnosti z ustvarjanjem vrednostih verig, povezanih s partnerstvi na področja digitalnih inovacij, zasebnega financiranja in digitalizacije.

Povpraševanje po ponovni oživitvi podjetij je nadvse visoko. Pri zaključku projekta pa pričakujejo tudi priključitev državnih institucij.
Interesentov za prenos lastništva podjetij je po besedah direktorica OOZ Maribor Leonide Polajnar kar veliko.
Stanje gospodarstva v Mariboru pa generalno gledano ni na zavidljivi ravni, predvsem pri podjetjih, ki so utrpela veliko škode, zaradi pandemije virusa Covid-19.

Po besedah predsednika OOZ Maribor Aleša Pulka pa stanje na vseh ravneh vendarle ni tako negativno, kot se predstavlja v javnosti
Zbornica kot avtonomni subjekt, finančno in organizacijsko neodvisen od države, bo na ta način krepila vlogo moralne avtoritete, katere odlike bodo strokovnost in politična nepristranskost. Postati pa želijo organ, katerega uradno mnenje bo imelo težo in ga tako javnost, lokalna oblast kot tudi država ne bodo mogli ignorirat.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:03:40

Veseli december brez druženja

Lanski veseli december je bil v Sloveniji bolj klavrn. Zaradi epidemije koronavirusa so veljali številni ukrepi, tudi omejitev potovanja...

VAŠ GLAS

Pogoj PCT se mi zdi...

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img