Novi prodajni modeli vinarjev

0
44

Ostajamo pri vinarstvu, ki ga je epidemija novega koronovirusa najbolj prizadela. Podatki Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja in Kmetijskega inštituta Slovenije kažejo, da se je dohodek od prodanega vina v prvih treh mesecih lanskega leta v primerjavi z enakim obdobjem preteklih treh let zmanjšal za 30,02 odstotka, zato so bili vinarji primorani poiskati nove načine prodaje žlahtne kapljice.

V številnih vinskih kleteh so ostale velike količine neprodanega vina. Drugi val epidemije je ustavil gostinski sektor, kar so občutili številni vinogradniki, ki so svojo žlahtno kapljico začeli prodajati preko spleta. A v Sloveniji takšna prodaja še ni uveljavljena. Več uspeha s prodajo vina po spletu so imeli v tujini. Izvažajo pa tudi izven meja Evrope.

Zaradi velikih količin neprodanega vina pa so se bili prisiljeni poslužiti tudi covidnih ukrepov za omilitev krize. A kljub ustavitvi sektorja in pomanjkanju dela, zaposlenih niso odpuščali, ampak so njihovo delo prilagodili potrebam proizvodnje.
Lanska letina je bila po besedah Flakusa dobra, letošnjo pa je še preuranjeno ocenjevati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here