9.2 C
Maribor
sobota, 31 julija, 2021
spot_img
DomaKORONAVIRUSNove spremembe glede nošenja mask v šolah in vrtcih

Nove spremembe glede nošenja mask v šolah in vrtcih

 

Vlada Republike Slovenije je v petek na dopisni seji sprejela spremembe nošenja mask v vrtcih in šolah.

Po novem maska ne bo obvezna niti za višje in visokošolske učitelje, če predavajo za zaščitno pregrado iz stekla ali podobnega materiala, prav tako pa ne za osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo. Učitelji od 4. razreda osnovne šole dalje in učitelji srednjih šol pa masko uporabijo v primerih, ko pri izobraževalni dejavnosti ni možno zagotoviti vsaj dva metra medosebne razdalje, je odločila vlada.

Sprememba bo začela veljati dan po objavi odloka v uradnem listu.

V Združenju ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije so izrazili zadovoljstvo, da je vlada prisluhnila strokovnim priporočilom. Predsednik združenja Gregor Pečan je spomnil, da je že vseskozi opozarjal na mednarodne študije, da otroci niso rizična skupina za okužbo z novim koronavirusom in da tudi prehajanje virusa med otroki in z otrok na odrasle ni velik problem, pedagoško delo z maskami pa je velika težava in prav tako zagotavljanje vseh naloženih ukrepov.

Poleg tega niti šole niso oblikovane tako, da bi omogočale zagotavljanje socialne distance, če je oddelek poln, je dodal. Glede na to ga veseli, da so to spoznali tudi na vladi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnjih 7 dni