Razvojna agencija Slovenske gorice je bila ustanovljena z namenom razvoja tamkajšnjih občin in pospeševanja turizma, malega gospodarstva, kadrov ter infrastrukture na podeželju in v urbanih središčih območja. Z letošnjim letom je nastopili novo finančno in razvojno obdobje, ki bo pomembno za številne lokalne skupnosti. Z direktorico Milojko Domanjko smo se pogovarjali o prioritetah nove finančne perspektive.

Razvojna agencija Slovenske gorice je bila pred leti ustanovljena z namenom območja občin Benedikt, Cerkvenjak, Destrnik, Lenart, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah in Sveti Jurij v Slovenskih goricah. V 14 letih obstoja so pomembno pripomogli k razvoju lokalne skupnosti in medsebojnem povezovanju.

Z leti so se specializirali zlasti za vsebine, ki so podprte s sredstvi Evropske skupnosti. Z letošnjim letom je nastopilo novo finančno in razvojno obdobje, ki bo trajalo do leta 2027. V celotni strukturi zasledujejo 5 prioritet razvoja podeželja in urbanih središč.

Skozi 10-letno zgodovino družbe so se vsebine njenega delovanja prilagajala dejanskim potrebam območja, pri čemer se je RASG specializirala zlasti za vsebine, ki so podprte s sredstvi Evropske skupnosti in za projekte, ki so v skupnem javnem interesu območja več občin.

Ključno pa je tudi sodelovanje lokalne skupnosti in medsebojnega povezovanja, saj le-to prinaša razvoj področjih turizma, malega gospodarstva, kadrov ter infrastrukture na podeželju.

Ključen projekt naslednjih nekaj let so zagotovo kolesarske poti, ki bodo pomembna turistična in infrastrukturna pridobitev za manjše občine kot tudi večja upravna središča.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj