spot_img

Nove pridobitve za več gibanja

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V občini Šentilj pa se vse bolj zavedajo pomena gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa. V želji, da bi se mladi in mladi po srcu redno gibali urejajo števila igrišča in omogočajo svojim občanom preživljanje aktivnega kakovostnega prostega časa. Minulo soboto so v okviru vodenega pohoda po delu keltske poti predstavili novo pridobitev V Ceršaku za najmlajše.

Današnji način življenja je pretežno sedeč. Otrok dnevno v šoli presedi vsaj štiri ure, v šolo ga starši pripeljejo z avtom, prav tako gre z avtom iz šole, sedi pred televizijo, pred računalnikom, ko se uči, piše domače naloge… in če so pred epidemijo imeli otroci več možnosti za gibanje, se je z zaprtjem šol situacija drastično poslabšala. Zato je ključno, da lokalne skupnosti poskrbijo za ureditev prostorov, kjer se mladi lahko ustrezno gibajo.

V sodelovanju z LAS Slovenske gorice so pripravili projekt za dvig kakovosti življenja ob Muri. Poleg motoričnih igral so uredili tudi težko dostopno pohodniško pot. Da gre za atraktivno turistično pridobitev so prepričani tudi v Turističnem društvu Ceršak.

Urejene pohodniške moti, informacijske table kot tudi motorična igrala bodo po mnenju župana pomembno vplivale na rekreacijo občanov Ceršaka. A ureditev tega območja še ni končana. Želja je, da bi na tem področju vzpostavili prepoznavno turistično destinacijo. Prostora za nadaljnji razvoj destinacije pa je še veliko.

Tudi župan je prepričan, da bi z obnovo zapuščene Karavle lahko kot destinacija nudili dodano vrednost k obstoječi ponudbi.

Prijetno sobotno druženje so zaključili na kmetiji Ferk v Ceršaku, kjer so se ob dobri hrani in pijači lahko seznanili tudi s čutno potjo, se preizkusili v jahanju, najmlajši pa ob zabavanju v indijskem šotoru.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img