spot_img

Nova stanovanja pod Pekrsko gorco

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Na območju pod Pekrsko gorco, v bližini mariborskega nakupovalnega središča Supernova, kjer različni investitorji množično gradijo stanovanja, bodo kmalu začeli postavljati še sosesko javnih najemnih stanovanj. Republiški stanovanjski sklad tam načrtuje skupno 400 stanovanj, a bo projekt izpeljal v dveh delih.

Stanovanjski sklad RS načrtuje, da bo V prvi fazi projekta Pod Pekrsko gorco v Mariboru zgradil 212 stanovanj, in 188 v drugi fazi,. Izbira lokacije gradnje pa je bila načrtna in primerna iz različnih vidikov.

Velikosti stanovanj bodo različne in bodo prilagojene željam praktično vsem potencialnim strankam.

Vrednost gradbenih del znaša približno 24 milijonov evrov brez davka na dodano vrednost, investicija pa bo financirana s posojilom Razvojne banke Sveta Evrope, izvajalec slednje pa za enkrat še ni znan.

Sklad bo stanovanjske enote ponudil v uporabo zainteresiranim najemnikom preko javnega razpisa takoj, ko bodo vzpostavljeni vsi potrebni pogoji za objavo razpisa . Prizadevali pa si bodo za nižje najemnine od obstoječih, z namenom bodo tako pripomogli k lažjemu reševanju stanovanjske problematike ranljivejših skupin

Prejšnji članekDom za starostnike je nuja
Naslednji članekOddelek vrtca v karanteni
- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

00:04:03

Čistilna naprava v občinski lasti

V občini Radenci so v prvem polletju realizirali nekaj več kot desetino zastavljenega proračuna za letošnje leto. Skoraj polovico...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img