spot_img

Nova športna dvorana v Dupleku

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Danes bodo v Dupleku popoldne slovesno odprli novo večnamensko športno dvorano. Naložba v gradnjo je znašala dobre tri milijone evrov, pri čemer so iz različnih virov prejeli 1,37 milijona evrov, ostalo pa je občina zagotovila iz lastnih sredstev. Kljub epidemiji so dela potekala le z manjšimi odmiki od prvotnega plana.

Šolska dvorana s štirimi vadbenimi enotami

Kot so pojasnili na dupleški občini, je objekt v osnovi šolska dvorana za športne dejavnosti s štirimi vadbenimi enotami, s čimer bodo v prihodnje lahko zagotovili izvajanje različnih dejavnosti skozi vse leto, in sicer tako šolarjem kot športnim društvom in rekreaciji.

V pritličju dvorane je na voljo veliko športno igrišče, ki ga je mogoče razdeliti na tri prečne športne površine, v nadstropju pa večnamenski prostor za talno vadbo ali fitnes. V pritličje so umeščene tudi garderobe s sanitarijami in tribuna za okoli 300 gledalcev. Skupaj je v dvorani za okoli 2500 kvadratnih metrov uporabnih površin.

Trajnostni projekt

Projekta so se lotili tudi trajnostno, saj bodo z njim zmanjšali stroške vzdrževanja in ogrevanja, kar bo prihranek prineslo tudi občini. Novi objekt je namreč energetsko učinkovit, saj je dvorana zgrajena iz lesa z najmanj 70 odstotki toplotno izolacijskih materialov naravnega izvora in iz obnovljivih virov.

Ker dosega najstrožje zahteve energetske učinkovitosti, so lani z Eko skladom podpisali pogodbo o sofinanciranju v višini 880.000 evrov nepovratne finančne spodbude za gradnjo skoraj nič energijske stavbe.

Dolgoletne želje o izgradnji

“Gre za dolgoletne sanje o izgradnji večnamenske dvorane. Potrebujejo jo naši otroci ter vsi profesionalni in rekreativni športniki v občini. Gostila bo tudi različne družabne prireditve, s čimer smo rešili doslej veliko infrastrukturno praznino, saj bomo z novo večjo dvorano omogočili prireditve v vseh vremenskih pogojih,” je ob odprtju poudaril župan Dupleka Mitja Horvat.

Večnamensko dvorano bo dopoldne uporabljala šola za izvajanje progama šolske vzgoje, v popoldanskem času pa bo na voljo za izvajanje drugih športnih aktivnosti in prireditev.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas - spot_img

Zadnje novice

Najmlajši hospitaliziran covidni bolnik je star 31-let

petek so v Sloveniji ob 7507 PCR-testih potrdili 2270 okužb z novim koronavirusom, je objavil Nacionalni inštitut za javno...

VAŠ GLAS

Se boste cepili s tretjim odmerkom cepiva proti Covid-19?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img