Nova sezona lige NBA se uradno začenja 22. decembra

Vodilni pri NBA so se odločili, da se bo letošnja sezona začela 22. decembra, saj sta se Liga NBA in združenje košarkarjev NBPA dogovorila tudi o finančnih podrobnostih kolektivne pogodbe pod vplivom pandemije. Sklenili so, da v novi sezoni drastičnih sprememb ne bo,  finančna omejitev plač igralcev oziroma salary cap je še vedno postavljena na 109,140 milijona dolarjev na klub, meja za tako imenovani luksuzni davek pa je 132,627 milijona dolarjev – enako kot v minuli sezoni.

Dallas Mavericks (Luka Dončić)

Dallas Mavericks so lansko sezono odigrali uspešno in v končnici izpadli proti favoriziranim LA Clippersom, za kar je bil najbolj zaslužen  Luka Dončić. Slovenskemu virtuozu pa želijo pri Dallasu poleg Kristapsa Porzingisa v prihodnje dodati še kakšnega »težkokategornika«. Govora je predvsem o centru Milwaukee Bucks in večkratnemu MVP- ju lige, Giannisu Antetokounmpu.

 Giannis Antetokounmpo; Milwaukee Bucks

Po presegu pričakovanj v sezoni 2019–20 in izzivanju najboljših ekip v končnici morajo biti Mavericksi sedaj previdni, kako bi morebitna pridobitev vplivala na gradnjo ekipe okoli Luke Dončića. Giannis namreč v Milwaukee- ju igra vodilno vlogo, ne glede na vse pa bi bila trojka Dončič- Porzingis- Antetokounpo ena (naj)močnejših v celotni ligi NBA.

 Miami Heat (Goran Dragić)

Miami Heat je imel  v pretekli sezoni naslov prvaka  na dosegu roke, saj je komaj v finalu klonil proti kasnejšim zmagovalcem LA Lakers. Eno največjih zaslug za izjemen dosežek Heatov je imel Goran Dragić, vodilni strelec ekipe z 19,9 točke na tekmo pred osrednjo figuro moštva Jimmyjem Butlerjem.

Košarkarski strokovnjaki so si enotni, da lahko ekipa s Floride letos dosežek vsaj izenači. Za to pa bo potrebno tudi nekaj več sreče, saj sta se v lanski sezoni v ključnih trenutkih poškodovala tako Dragić, kot Butler.

 Natančen potek lige za enkrat ostaja nedorečen

Precej podrobnosti je sicer še nejasnih, denimo, pravila za ravnanje med pandemijo ter tudi, kaj se zgodi, če so košarkarji pozitivni na novi koronavirus. Po prekinitvi se je liga nadaljevala v osamitvenem mehurčku, kar pomeni, da ni bilo več pozitivnih igralcev.

Liga NBA pa si je želela sezono začeti pred božičem in s tem obdržati tradicionalne tekme v času novoletnih praznikov, končnico ter boj za prvaka pa bi končali do poletnih olimpijskih iger v Tokiu sredi julija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj