Nova pridobitev za ptujsko kmetijstvo

1
147

Vse več kmetij pa se odloča za dopolnilno dejavnost in vse več jih želi svoje izdelke proizvajati in prodajati. Tako se tudi pridelovalci mleka iz Spodnjega Podravja vse bolj zanimajo za predelavo mleka, a primanjkuje jim znanja. Zato so v Kmetijsko gozdarskem zavodu Ptuj na slovesni otvoritvi v družbi ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jožeta Podgorška odprli nov učni prostor sirarne.

V KGZ Ptuj so doslej za potrebe izobraževanja uporabljali manjšo učilnico, ki pa ni bila več primerna, zato je bilo nujno urediti novo. Ker znanja na tem področju v šoli ne morejo pridobiti, je bila takšna pridobitev za spodnje Podravje nujna. Da gre za veliko pridobitev za kmetijstvo je poudaril tudi minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek.

Vzpostaviti želijo več namenski prostor, kjer bi kmetom zagotavljali širše znanje o predelavi osnovnih surovin. Tudi odziv med kmetovalci je pozitiven. Nova pridobitev bo po besedah Reberniška lahko služila tudi kot podpora za ocenjevanje izdelkov na Dobrotah slovenskih kmetij.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here