Piramida in Mestni park imata v Mariboru pestro zgodovinsko povezavo. Fizične povezanosti teh dveh delov mesta so bile sicer v preteklosti številne, a zaradi takšnih in drugačnih privatnih interesov niso bile uresničene. Sedaj pa se je znova pojavila ideja o peš povezavi, ki bi skupaj z ostalimi projekti občine, občanov ponudila veliko novih še nerealiziranih vsebin.

V Listi kolesarjev in pešcev so na zadnji seji mestnega sveta MOM podali pobudo za ureditev peš poti med Piramido in Mestnim parkom. S čimer bi povezali bi zagotovili večjo varnost vseh sprehajalcev.

Ideja sicer ni nova, saj so se v preteklosti že pojavile številne pobude za dodatne vsebine v parku, ki pa nikdar niso bile realizirane

Tovrstna ideja je bila sicer predlagana v sklopu participatornega proračuna, a ni dobila zadostne podpore občanov, poleg tega pa gre za investicijo, ki presega maksimalno vrednost tega dela proračuna v višini 20,000e.

MO Maribor ima v parku v tem letu velike načrte, saj bodo v sklopu obnove mestnega parka obnovili promenado na površini 1,4045 ha ter obnovili dotrajane pohodne površine ter stopnišča. Govora je bilo tudi o izgradnji kabinske žičnice na Piramido. Odkupljena je že bila Gostilna pri treh ribnikih, v neposredni bližini pa je bil v sklopu participativnega proračuna izglasovan projekt oživitve staro mestno zgodbo čolnarjenja po Treh ribnikih.

Vezano na vsebino te pobude pa bodo morali vodilni na občini čim prej urediti prenosa lastništva zemljišč na Piramidi iz države in sklada na Mestno občino Maribor za potrebe investicij. Pa naj bodo to nove sprehajalne poti ali celo vzpostavitev kabinske žičnice do vrha piramide, kjer bi lahko nastalo zgodovinsko in kulinarično središče štajerske prestolnice.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj