spot_img

Nova podoba železniške postaje Slovenska Bistrica

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

 

Železniška postaja Slovenska Bistrica je dobila novo, lepšo podobo. Prenovili so prostore postaje, ki ima sedaj tudi nov peron ter izvedli več zunanjih el. Naložba je potekala v okviru projekta Nadgradnja železniške proge Poljčane – Slovenska Bistrica in jo vodi Direkcija za infrastrukturo. Celoten projekt nadgradnje železniške proge je vreden 41 milijonov evrov,  investicija prenove železniške postaje Slovenska Bistrica je stala 5,65 milijona evrov, prvotni namen pa zagotovitev boljše pretočnosti in varnosti prometa. Obstoječi preron so porušili in zgradili novega, ki je višji in daljši za 200 metrov. Nadgradili so tudi zgornji in spodnji usutroj železniške proge, prav tako pa obnovili postajno poslopje, ki vključuje prostore za potnike. Prenovljene so tudi sanitarija, ob postajnem platoju so uredili manjše prakirišče ter večje parkirišče na zahodni strani železniške postaje.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

V Mariboru zvečer spominska slovesnost na pekrske dogodke

Ob Izobraževalnem centru Pekre bo danes zvečer potekala spominska slovesnost Mestne občine Maribor ob 31. obletnici pekrskih dogodkov. Slavnostna...

VAŠ GLAS

Kako se boste prilagodili novim cenam goriva?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img