Nova plezalna stena v OŠ Benedikt

0
202

V športni dvorani Benedikt so vodilni na občini uspeli vzpostaviti plezalno steno, ki bo služila predvsem za potrebe športne vzgoje. Športno plezanje je namreč v Sloveniji v izjemnem razmahu, kar dokazujejo tudi slovenski tekmovalci, ki dosegajo visoke uvrstitve na svetovnih tekmovanjih. Zato si tudi v občini Benedikt v prihodnje nadejajo uspehov kakšne lokalne športne zvezde.

Športna dvorana v Benediktu je bila v lanskem letu energetsko sanirana oz. obnovljena v celoti. Pred kratkim pa so vzpostavili tudi plezalno steno za potrebe balvanskega plezanja. V operaciji poleg prijavitelja Občine Benedikt kot partnerji sodelujejo še Osnovna šola Benedikt, Društvo upokojencev Benedikt in Grafika, Jernej Lasbaher, s. p.

S projektom izgradnje rekreativne plezalne stene v športni dvorani Benedikt želijo obogatiti življenje občanov in krajanov sosednjih občin ter obiskovalcev s ponudbo novega in modernega športnega rekvizita za vse generacije. Investicija pa je sofinancirana tudi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
V OŠ Benedikt to investicijo ocenjujejo kot izjemno pridobitev, kar je potrdil tudi njen ravnatelj Aljoša Bradač.

Koristnost plezalnega gibanja je priporočena s strani športnih pedagogov, fizioterapevtov in splošne medicine na področju preventive in razvoja, zaradi izjemnih učinkov na motorične sposobnosti, ravnotežje, moč in kondicijo. Slednjega pa med šolarji v zadnjem letu, predvsem zaradi epidemije in šolanja na daljavo kronično primanjkuje.

V okviru projekta bo izvedena aktivnost medgeneracijskega povezovanja občanov, ki se bodo želeli rekreativno ukvarjati s plezanjem. V ta namen bodo vzpodbudili tudi lokalna športna društva, da v svoje programe vključijo strokovno vodeno učenje plezanja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here