V občini Sveta Ana pa so si že nekaj časa prizadevali za širitev tamkajšnjega vrtca. Obstoječe površine objekta vrtca v Sveti Ani so zadoščale za izvajanje varstva in vzgoje otrok v štirih oddelkih, potrebe pa so bile mnogo večje.

Ker je dograditev vrtca v skladu s potrebnimi standardi draga, so iskali potrebne alternativne vire financiranja nujno potrebne širitve vrtca.

Vlada Republike Slovenije pa je pred parlamentarnimi počitnicami sprejela sklep o dodatnih 73 milijonih evrov za sofinanciranje investicij v vrtce in osnovne šole v proračunskem obdobju 2021–2024. Med njimi so zagotovili denar tudi za vrtec v Sveti Ani. Z novo pridobitvijo so prostor v vrtcu zagotovili za vse otroke v občini.

Minula leta so potreben dodaten prostor zagotavljali z oddelkom, ki je gostoval v prostorih osnovne šole, a dolgoročno to ni bilo vzdržno.

Zaradi povečanega števila najmlajših je zagotavljanje osnovne infrastrukture nuja, ki dodatno motivira mlade in mlade družine, da se v občino priselijo. Dozidani vrtec v Sveti Ani bodo zaključili do 1. septembra, ko se bodo otroci lahko prvič igrali v novih prostorih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj