Občina Slovenska Bistrica se je odločila za celovito ureditev urbanih vrtov, ki kazijo izgled večih lokacij v občini. Temu predlogu je pritrdil tudi občinski svet, tako da se bodo dela na številnih lokacijah končno lahko pričela.

Urbane vrtove na sedanji lokaciji bi občina poleg ureditve tudi prestavila na alternativno območje, to pa predvsem iz enega pomembnega vidika.

Župan Slovenske Bistrice Ivan Žagar pa si ob tem želi, da bi z preselitvijo urbanih vrtov pridobili tudi na ostalih področjih oz. da bi slednji dejansko doprinesli k dodatnem razvoju lokalne skupnosti na več ravneh.

Slednje v času koronakrize sicer ni dovoljeno, a se vsi skupaj nadejajo boljših časov. Projekt je sicer vreden okoli 170,000 evrov, ki jih bo zagotovila občina iz občinskega proračuna.

Iz krajevne skupnosti Pohorskega odreda Slovenska Bistrica pa ob tem sporočajo, da so z odločitvijo občine o ureditvi urbanih vrtov zadovoljni, a bodo pristojni preprosto morali najti tudi dolgotrajno rešitev zagotavljanja dostojno urejenih dohodnih poti, ki bi jih naj predstavili na naslednji seji občinskega sveta.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj