V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so po dolgih letih čakanja končno dočakali prenovljen in Oddelek za kožne in spolne bolezni. Na oddelku zaenkrat zaradi pomanjkanja kadra, ki je prerazporejen na različne covid oddelke bolnišničnega zdravljena zaenkrat še ne opravljajo, bodo pa paciente, ki bodo potrebovali hospitalizacijo v prihodne pričakali funkcionalnejši in sodobnejši prostori.

Oddelek za kožne in spolne bolezni se je tako preselil v 2. nadstropje stavbe Klinike za ginekologijo in perinatologijo, s tem pa je pridobil primerne prostorske pogoje za izvajanje hospitalne, ambulantne in laboratorijske dejavnosti, sodobno diagnostiko in zdravljenje kožnih in spolnih bolezni.

Oddelek za kožne in spolne bolezni UKC Maribor je drugi največji tovrstni oddelek v Sloveniji in tako ni pomemben samo za Maribor, pač pa za celotno Severovzhodno Slovenijo.

A z izvajanjem hospitalne dejavnosti bodo morali na oddelku še nikoli počakati. Trenutno je namreč zaradi pomanjkanja kadra še ni mogoče izvajati.
Ko bodo razmere to dopuščale in bodo na oddelku lahko pričeli z izvajanjem hospitalne dejavnosti, bo bolnike pričakalo neprimerno večje udobje kot na starem oddelku. Selitev in obnovo oddelka, kjer letno opravijo preko 25.000 pregledov, je UKC Maribor v celoti pokril iz lastnih sredstev.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj