Na delovanje občine Makole je v veliki meri vplivala covid kriza, kljub temu pa so vodilni v Makolah zadovoljni z letom 2020, kar se tiče projektov in investicij.

Na občini izpostavljajo predvsem dva projekta, ki bosta pomembno vplivala na sam kraj Makol, ki tako po površini kot po številu prebivalcev, sodi med manjše slovenske in tudi podravske občine. Razprostira se na površini 36,9 km2, obsega 13 naselij in po zadnjih podatkih Statističnega urada RS šteje 2.102 prebivalcev

Sanacija krožišča v Pečkeh je občina izvedla v sodelovanju z Drsi, gre za enega pomembnejših projektov v zadnjem letu, saj bo razbremenil pomembno vpadnico v občini, ki se je leta 2006 odcepila od Slovenske Bistrice. Nova cestna ureditev pa bo olajšala pot za delovno aktivne občane, ki jih je v tem kraju okoli 40 odstotkov, večina le-teh se vozi v že prej omenjeno Slovensko Bistrico.

Po besedah župana Franca Majcna pa je najobsežnejši projekt občine Makole v iztekajočem se letu obnova jedilnice in kuhinje v Osnovni šoli Anice Černejeve, ki sta bili v zadnjem času v zelo slabem stanju.

Zaradi različnih geografskih možnosti, gospodarske preteklosti in dostopnosti so znotraj občine (manjše) razlike v razvitosti. Glede na omejen vpliv lokalne skupnosti bi lahko bili nekateri projekti preveč ambiciozno zastavljeni. Primer tega je zagotovo projekt “Revitalizacija dvorca Štatenberg”, kjer zaradi pomanjkanja finančnih virov in že omenjenega omejenega vpliva lokalne skupnosti skoraj zagotovo v doglednem času ni in ne bo možna realizacija za Občino Makole enega najpomembnejših projektov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj