Občina Rače – Fram si je v tem letu zadala ambiciozen proračun z številnimi projekti na več ravneh. V tem trenutku v občini poteka gradnja nove čistilne naprave. V kratkem pa se bo začela tudi razširitev zbirnega centra za odpadke. Po besedah župana Branka Ledineka pa je eden najpomembnejših projektov letošnjega leta izgradnja knjižnice v prostorih gradu, vredna okoli pol milijona evrov.

V občini Rače- Fram trenutno poteka več projektov, ki bodo ključno vplivali na razvoj posameznih predelov občine. Po navedbah župana Branka Ledineka pa je poleg izgradnje nove čistilne naprave, trenutno najpomembnejši projekt razširitev zbirnega centra za odpadke.

V tem letu bodo veliko vlagali tudi v cestno infrastrukturo, ki je načeloma sicer v solidnem stanju. Bodo pa s sanacijami občinskih cest zagotovili še večjo prometno varnost, na najbolj perečih območjih.

V kratkem pa se bo začelo tudi posodobitev kanalizacijskega in vodovodnega omrežja. Slednjega bodo največ vzpostavili v naselju Morje.

Eden izmed ključnih projektov letošnjega leta bo tudi izgradnja knjižnice v  prostorih gradu. Vhod v knjižnico bo iz grajskega dvorišča. Prostori knjižnice se bodo razprostirali na 167 m2, kjer bo velik osrednji prostor za izposojo gradiva, gradivo za odrasle in periodiko, možnost sedenja za uporabnike, računalniško mesto in manjše površine za postavitev mini razstavišča. V knjižnici bo poskrbljeno tudi za najmlajše bralce. Zaključek izgradnje pa je predviden konec leta 2021.

Vsa prizadevanja pri realizaciji projektov v več smeri pa bodo ključno pripomogla k širšemu razvoju dejavnosti ter posledično gospodarskemu razvoju občine Rače – Fram.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj