Nova fasada Doma kulture in obnova trga

0
52

Občina Ruše je po prvem branju proračuna za leto 2021 za prioritetna projekta izbrala obnovo fasade Doma kulture in obnovo osrednjega trga. Kljub zagotovitvi sredstev pa je na nedavni seji potekala burna razprava, ki se ni končala z dokončnim dogovorom o višini in podrobnostih proračuna. Slednje bo prav gotovo izpeljano v začetku februarja oz. po javni razpravi in drugem branju proračuna.

Vodilni na občini Ruše so na nedavni seji občinskega sveta sprejeli predlog sanacije Doma kulture, ki velja v očeh lokalnega prebivalstva za hram kulture v občini in tudi širše.

Županja Urška Repolusk pa napoveduje, ne le sanacije njegove zunanjosti , temveč bodo domu ponudili tudi dodatne vsebine, ki bodo dolgoročno pozitivno vplivali na kulturni razvoj same občine.

Eden izmed večjih projektov občine Ruše v letu 2021 pa je tudi revitalizacija osrednjega trga, ki je ocenjen na 185 tisoč evrov. Občinski svetnik Ladislav Pepelnik se z tovrstno sanacijo strinja, vendar hkrati opozarja, da ne bi prišlo do večjih odstopanj med načrtovano ceno in dejansko vrednost po izpeljani investiciji.

Kljub temu, da je trg potreben celovite prenove je bilo na zadnji letošnji seji občinskega sveta občine Ruše moč slišati burno razpravo, ki je nekatere svetnike pripeljala do odločitve, da proračuna v prvem branju niso sprejeli. Ker pa gre za projekt, ki bi pozitivno vplival na praktično celotno občino je nujen konsenz, ki bi zadovoljil obe strani občinskih predstavnikov.

Občina Ruše je sicer oba dva projekta uvrstila med prioritete proračuna za leto 2021, ki je po vrednosti rekorden in znaša 10,8 milijona evrov. Na dokončno potrditev pa bo treba počakati še na iztek javne razprave, ki traja do 24. januarja in nadaljnje drugo branje na naslednji seji občinskega sveta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here