Nova cesta za višjo kakovost bivanja

Konec lanskega leta je občina Šentij objavila javni razpis za rekonstrukcijo ceste “Šentilj – Stara gora – Zgornja Kungota”. Prometna varnost na omenjeni cesti je zaradi njenih neustreznih vertikalnih in horizontalnih elementov, ter predvsem v času neugodnih vremenskih razmer zelo slaba. Cilji investicije so ohranjanje poselitve na omenjenem območju, tudi gospodarski in socialni razvoj ob cesti ter zagotovitev odvodnjavanja.

Rekonstrukcija tako zajema ureditev lokalne ceste, ureditev križišč z navezavami javnih poti na lokalno ceste, prestavitev električnih drogov, ureditev opornih in podpornih zidov ter ureditev minimalne prometne signalizacije.
Na občini so preigravali tudi možnost, da investicije ne-bi bilo. V tem primeru bi se stanje ceste samo še slabšalo, s tempa bi se stroški rednega vzdrževanja višali. Zato je bila investicija nujna. V nobenem primeru pa ta ni ekološko sporna, saj bo operacija izključno pozitivno vplivala. Realizacija investicije bo tako pripomogla k višji kakovosti bivanja.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo prispeval dobrih 265 tisoč eur nepovratnih sredstev ter dobrih 132 tisočakov povratnih. Proračun občine Šentilj bo tako za rekonstrukcijo prispeval dobrih 85 tisoč evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj