Nov model negotovinskega plačevanja parkirnin

 

Ko bo sklenjena pogodba (z EasyParkom jo bo podpisalo podjetje Marprom, ki v Mestni občini Maribor skrbi za pobiranje parkirnin), bodo imeli prebivalci Maribora možnost izbire med dvema paketoma:

Paket Basic lokalni bo namenjen prebivalcem občine Maribor in izključno za lokalno uporabo. Uporabnik bo z aplikacijo plačal znesek parkirnine glede na čas parkiranja, stroška uporabe storitve pa zanj ne bo.

Paket Standard pa bo namenjen uporabnikom, ki želijo izkoristiti polno funkcionalnost aplikacije EasyPark in parkirati po vsej Sloveniji in Evropi. Namenjen je obiskovalcem Maribora. V tem paketu bo uporabnik sam kril stroške storitev EasyPark.

Mariborčani bodo lahko na svojem telefonu sami nastavili želeni paket, v okviru katerega bodo plačevali parkirnino; če bodo želeli uporabljati prvi, osnovni paket, bodo za privzeto lokacijo parkiranja nastavili Maribor. Uporabniki tudi ne bodo več plačali stroška provizije, če bodo parkiranje plačali preko sporočil SMS. Ta strošek bo prevzela mariborska občina, prav tako strošek provizije za plačilo dnevne parkirnine, provizija pa bo nižja, kot doslej.

Novi model plačevanja z aplikacijo EasyPark bo predvidoma začel veljati v začetku marca letos.

V Mestni občini Maribor in podjetju Marprom verjamejo, da bo sklenjeni dogovor dober odgovor na pričakovanja Mariborčanov glede nabora možnosti plačevanja parkirnine in da bo še naprej naraščalo število uporabnikov, ki se odločajo za negotovinsko plačevanje parkirnine na občinskih parkiriščih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj