spot_img

Nov Center za avtomatsko vodenje prometa

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

Prometno omrežje in prometni tokovi vseh udeležencev v prometu pregovorno predstavljajo ožilje in prekrvavitev mesta. Optimalno odvijanje in vodenje prometa zagotavlja brezhibno delujoč semaforski sistem, prometnim obremenitvam primerno krmiljenje svetlobno-signalnih naprav in center za avtomatsko vodenje prometa, ki se je do nedavnega nahajal v prostorih glavne avtobusne postaje na Mlinski ulici 1 v Mariboru. Zaradi njegove dotrajanosti pa so uredili digitalno naprednejši center na lokaciji podjetja Nigrad.

V Nigradu so otvorili center za avtomatsko vodenje prometa Mestne občine Maribor, kar predstavlja pomembno pridobitev, predvsem z vidika nadziranja najbolj nevarnih prometnih točk v mestu, ob tem pa bo lažje tudi ukrepanje ob večjih prometnih nesrečah.

Preselitev centra v sklop podjetja Nigrad je pohvalil tudi direktor Javnega holdinga Maribor Andrej Rihter.  Poudaril je na ključno vlogo digitalizacije celotne Mestne občine Maribor.

Center za avtomatsko vodenje prometa je del mestnega semaforskega sistema, ki ga sestavljajo še kabelske povezave med centrom in krmilnimi napravami ter krmilne naprave s pripadajočo opremo in signalnimi dajalci.

Prometno-programsko vzdrževanje semaforskih central in križiščnih krmilnih aparatur obsega kontrolo delovanja vgrajene programske opreme, nadzor nad delovanjem petih semaforskih central in komunikacijske mreže z diagnostiko napak oz. okvar. Z prenovo centra in preselitev na enotno lokacijo pa bo delovanje boljše in učinkovitejše.

Vrednost investicije je sicer ocenjena na 220,000 evrov, kar je v celoti pokrila mariborska občina iz svojega proračuna.

- Oglas - spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Ste na naši spletni strani opazili žaljiv komentar ali vsebino? Kontaktirajte nas!

Zadnje novice

00:03:53

V Pekrah zadovoljni z obnovo Bezjakove ulice, a si želijo nadaljevanja ureditve cest

Krajevno skupnost Pekre je v obisku vseh lokalnih entitet mariborske občine lani obiskal župan Saša Arsenovič s svojo ekipo....

VAŠ GLAS

Kje boste letos dopustovali?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img