spot_img

Nogometaši Maribora želijo vrnitev na zmagovita pota

V zadnjem tednu

- Oglas - spot_img

V 19. Krogu Prve lige Telemach se bosta na stadionu Z’dežele pomerila Celje in Maribor. Gre za njun tretji medsebojni obračun v letošnji izvedbi državnega prvenstva. Prvi dve tekmi je dobil Maribor, ki je v prvi polovici tudi točkovno uspešnejši od Celjanov. Mariborčani bodo v tekmo sicer krenili z željo po zmagi in ohranitvi priključka z vodilnim Koprom. Na drugi strani bo Celje nevarno, predvsem z vidika želje po boljšem nadaljevanju sezone, saj so njihove igre do sedaj bile pod pričakovanji tako vodstva kluba, kot tudi slovenske nogometne javnosti.

Nogometaše Maribora po bolečem porazu proti Muri čaka novo zahtevno gostovanje, pri ekipi Celja. Vijoličasti so po neučinkoviti igri v Murski Soboti prekinili niz šestih zaporednih zmag v prvenstvu in za vodilnim Koprom zaostajajo za tri točke. Na drugi strani so Celjani, predvsem glede na številne odmevne poletne okrepitve eno od razočaranj dosedanjega dela sezone.

Mariborčani so po šestih zaporednih zmagah dajali občutek prerojene ekipe, a je poraz proti Muri razgalil tudi eno izmed večjih problematik zadnjega obdobja. Tekme z težjimi nasprotniki Maribor praviloma več ne dobiva, kvečjemu remizira ali izgublja. Slednje pa postaja že kronična težava vijoličastih.

Celjani so prvo polovico sezone zaključili pod pričakovanji vodstva kluba. Kljub temu pa gre za nevarno zasedbo, polno mladih nogometašev, željnih dokazovanja. Glavna nevarnost za vijoličaste pa bo verjetno hitrost ofenzivno naravnanih igralcev kot so Ivan Božič, Žan Medved in Luka Kerin.

Mariborčani imajo sicer nekaj težav v zvezni vrsti, saj bo zaradi poškodbe aduktorja odsoten Nino Žugelj, rekonvalescenta Blaž Vrhovec in Marko Alvir pa se komaj vračati po nekaj dnevnem prisilnem počitku.

Vijoličasti bodo proti Celju lovili še tretjo ligaško zmago v medsebojnem obračunu, ki bi ohranila priključek s Koprom, katerega čaka gostovanje v Športnem parku Kidričevo. Prevelikega zaostanka si Mariborčani pred zimsko pavzo namreč nikakor ne želijo pridelati.

- Oglas - spot_img

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Zadnje novice

00:04:58

Spremenjene navade za boljšo hrano

V tokratni rubriki Regionalna preskrba smo raziskovali spremembe potrošniških navad in drugačen njihov odnos do hrane. Nakupovanje hrane je...

VAŠ GLAS

Boste zaradi podražitev prisiljeni v dodatno varčevanje?

Hitre novice

Več podobnih novic

- Oglas - spot_img