NK Maribor v uvodu evropske sezone premagal armenski Urartu z 1-0

0
36

Začela se je nova evropska sezona NK Maribora, ki se je v 1.krogu kvalifikacij za UEFA Conference League, v Ljudskem vrtu pomeril z predstavnikom Armenije FC Urartu. Pomlajeni Maribor je v uvodnih minutah prikazal kombinatorno igro, z veliko rizika in agresivnosti. V 14. minuti pa prva resna priložnost, po podaji iz kota Nina Žuglja je streljal Gal Gorenak, a strel je ob bloku zletel preko vrat. Obetaven začetek Mariborčanov.

Terenska premoč Maribora, obrambno naravnani gostje

V 27. minuti pa mat pozicija vijoličastih, ko je Jan Repas iznajdljivo našel Žana Vipotnika, ki se je znašel v izredno ugodnem položaju, a predolgo okreval pri strelu in priložnost zapravil. Maribor je napadal, gostje pa so se v sistemu 5-3-2 krčevito branili, a bili so nevarni iz protinapadov, preko krilnih nogometašev Ahhasaryana in Antwija. Najresnejšo priložnost pa so si pripravili sredi 34. minute, a je izredno posredoval Ažbe Jug.

Pred koncem prvega dela srečanja je nevarno iz prostega strela še meril Martin Milec, a je bil vratar Urartuja na mestu, gol Požeg Vancaša pa je bil razveljavljen zaradi ofjasda. Ostalo je pri začetnem izidu tudi ob koncu prvega polčasa, 0-0.

Maribor v vodstvo popeljal Nino Žugelj

Začetek drugega polčasa je bil previden z obeh strani, v 56. minuti, pa je Maribor izpeljal izjemno akcijo, pri kateri je asistiral Rudi Požeg Vancaš, v polno pa zadel 21-letni Nino Žugelj,1-0. Slednji je s tem dosegel svoj prvi zadetek na uradnih tekmah za NK Maribor. Simon Rožman pa je po prvem zadetku opravil dvojno menjavo, Gala Gorenaka je zamenjal Rok Kronaveter, strelca zadetka Nina Žuglja pa Aljoša Matko.

V nadaljevanju srečanja smo spremljali rahlo premoč Maribora, ki pa vseeno ni želel preveč tvegati z obzirom na ugoden rezultat. Rožman pa je kljub temu opravil še dve taktični rošadi, v igro namesto Žana Vipotnika vstopil Rok Sirk, Jana Repasa pa je menjal AleksPihler. Kvota menjav pa je bila izpolnjena ob zamenjavi Rudija Požega Vancaša z novincem Danijelom Šturmom.

Tekma do izteka 90. minute ni več ponudila resnih priložnosti. Maribor si je pred povratno tekmo v Armeniji zagotovil minimalno prednost z 1-0. Ker je prednost gola v gosteh od letošnje sezone ukinjena jim za napredovanje zadošča remi ali zmaga. Glede na prvo tekmo in bmočno spremenjeno je moštvo prikazalo zavidljivo nogometno predstavo, ki lahko služi kot dobra uvertura uspešno novo poglavje kluba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here