V 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Koper. V uvodnih minutah smo spremljali enakovreden dvoboj na sredini igrišča, saj nobena od ekip na začetku ni želela preveč tvegati. V 13. minuti pa je Koper po zmedi obrambe Maribora v kazenskem prostoru, prišel do enajstmetrovke. Luka Uskoković je v neposredni bližini gola nepravilno oviral Nardina Mulahusejnovića, slednji je najstrožjo kazen zanesljivo izvedel in Koper popeljal v vodstvo, 0-1.

Mariborski negativni trend prejemanja zadetkov

Maribor je tako nadaljeval negativno serijo tekem, na katerih prejme prvi gol in se kasneje mora vračati po rezultatskem deficitu. Koper je zgodnje vodstvo unovčil z disciplinirano igro po okusu italjanskega strokovanjaka na klopi Rodolfa Vanolija. Slednja po navadi temelji zgolj na dosegi rezultata, ne glede na način igre. Zato se je Maribor v vsakem resnejejšem napadu zaletel v zgoščen obrambni zid Kopra.

Izenačenje Maribora za 1-1 tudi izid polčasa

Maribor se dolgo po zaostanku ni pobral, v 35. minuti pa je  iz kota podajal Žan Kolmanič, do žoge je na robu kazenskega prostora prišel Jan Repas in poslal predložek v neposredno bližino gola, kjer se je najbolje znašel Marcos Tavares in z »pol-volejem« premagal Ivana Vargića.

Igra obeh moštev je po izenačenju ponovno potekala dokaj predvidljivo in brez večjih tveganj oz. večjih priložnosti. Tako je ostalo pri rezultatu 1-1, glede na videno na igrišču realen in pravičen izid, saj je vsaka od ekip iz edinih izigranih priložnosti tudi prišla do zadetka. Polčas, 1-1.

Anemičen začetek drugega polčasa, kasneje vodstvo Maribora

Drugi polčas se je začel podobno, kot končal prvi. Na obeh straneh smo videli veliko pragmatičnosti,  a hkrati tudi nekonkretnosti v zadnji napadalni fazi igre. V 15-ih minutah drugega polčasa z izjemo strela Darka Mišića ni bilo moč videti niti ene resne priložnosti za zadetek. V skladu z dogajanjem v prvem polčasu, pa je Maribor tudi v drugem, natančneje v 60. minuti, prišel do vodstva. Znova je iz kota podajal Žan Kolmanič, do žoge je prišel Tavares in žogo podaljšal do Aleksa Pihlerja, ki mu ni bilo težko doseči praznega gola, 2-1.

Koper je bil po popolnem preobratu Maribora vidno v šoku, kar so “dokazali” praktično v naslednjem izvajanju kota, ki ga je tokrat izvajal Jan Repas. Navidez nenevarno žogo pa je po predložku v lasten gol poslal Žan Žužek, 3-1.

Marcosa Tavaresa je Saša Gajser po golu in asistenci zamenjal z Rokom Kronavetrom, ki je prinesel nekaj svežine v napad Maribora. Najboljši strelec vijoličastih je takoj po vstopu z nevarnimi streli z razdalje ogrožal vrata Kopra, a je venomer bil na pravem mestu Ivan Vargić.

Na znižanje izida Kopra je z prefinjenim strelom odgovoril Jan Mlakar

Na drugi strani je Koper po izredno slabih 30 minutah zaigral bolje in po podaji Bojana Kneževiča in golu Claudija Spinellija prišel do znižanja rezultata na 3-2. Ko se je zdelo, da je to psihološki moment “kanarčkov”, pa so vijoličasti hitro odgovorili. Po hitrem protinapadu je Denis Klinar z natančno podajo izzigral celotno obrambo Kopra, do žoge je na robu 16-metrskega prostra prišel Jan Mlakar in z izjemnim zavrtinčenim strelom Mariboru spet zagotovil dva gola prednosti, 4-2.

Nogometaši Maribora so tako po doseženem četrtem zadetku, tekmo mirno pripeljali do konca in osvojili poln izkupuček točk. Stanje na lestvici zato ostaja nespremenjeno, vijoličasti za vodilno Olimpijo iz Ljubljane zaostajajo za dve točki. V naslednjem krogu v nedeljo pa Mariborčane čaka zahtevno gostovanje na Fazaneriji pri Muri, kjer bodo morali biti še bolj konkretni kot danes, še posebej v obrambi.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj